Bistro Pastis

Doughnuts med marmelade

DoughnutsDoughnuts

Det var så den påskeferie. Det gik godt nok hurtigt! Nu venter hverdagene og specielt ungerne var lidt utilfredse da de blev puttet i her til aften. Derfor kom jeg til at love, at vi efter skole i morgen skal lave doughnuts. Det  er de vilde med og det er lææænge siden sidst.

Vi bruger denne opskrift.

Doughnuts

Doughnuts

1½ dl. sødmælk

25 g. gær

25 g. sukker

50 g. blødt smør

1 stort æg

300 g. hvedemel

Marmelade

4 dl. sukker

 

Lun først mælken og opløs herefter gæren der i.

Pisk smør og sukker lyst og pisk æg i og rør massen sammen med mælken.

Sigt mel i. Det er ikke sikkert, at du skal bruge det hele, så kom lidt i ad gangen.

Dejen skal æltes blank og hæve et lunt og tildækket sted i 15-25 minutter.

Dejen rulles ud til den er 1 cm tyk.

Stik runde, flade dejstykker ud med en rund 8 cm stor udstikker eller et glas.

Fyld en smule marmelade i midten og fold siderne til lidt over midten, så marmeladen er helt skjult.

Placer de fyldte doughnuts med samlingen nedad og lad de små doughnuts hæve i yderligere 20 minutter.

Varm olien op og steg doughnutsene et par stykker af gangen. De skal stege 2-3 minutter hver ved middel varme.

Vend de varme doughnuts i sukker og spis dem lune.

Opskrift og foto: Pigs in a Pie

Doughnuts

Billederne er iøvrigt et efterhånden gammelt billede af Ester.

Vildt at se de skønne tøser vokse sig store så hurtigt.

/ Nanna

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bistro Pastis