Ups... tidlig lørdag

VIND! KÅLsalater & juice – Tillykke til Gitte !

Images for cookboog by Mette Mølbak, about Cabbage Salad and Cabbage Juice published on Muusmann ForlagImages for cookboog by Mette Mølbak, about Cabbage Salad and Cabbage Juice published on Muusmann Forlag

Mette Mølbak (1978) er madskribent, kogebogsforfatter og redaktør. Hun har siden barndommen

elsket mad og har i hele sit voksenliv haft en stor passion for at lave, spise og skrive om mad.

 

Mette Mølbak er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole og har arbejdet ved en lang

række store livsstilsmedier. Hun er ansat ved dagbladet Politiken som redaktør af Spis&Bo og har 2 børn.

Dette er Mettes 2. bog om kål, og denne opskrift, der også indeholder hyldeblomstsaft, er måske liiiige det der skal til for, at få familien til at spise kål!?

Uanset – Vi vil gerne spise med – og har du lyst til mere, kan du lige nu vinde Mettes bog her!

Kålsalater og juice_forside

Skriv hvordan (eller OM!) du får kål i dine unger, i kommentarfeltet herunder, så trækker vi en vinder af bogen den 25/9 kl 12!

PØJ PØJ

KÅLsalater & juice udkommer den 15/9 og koster 200 kr. 

 

Opskriften her er fra bogen, foto af Chris Tonnesen.

 

 

Opskriften er til 4 personer

 

2 dl lys quinoa, ukogt

4 dl vand

havsalt

½-1 spidskål, alt efter størrelse

2 nektariner, modne

100 g blåbær

2 forårsløg

100 g fetaost

100 g saltmandler

timian eller andre

krydderurter til drys

 

Dressing

2 spsk æbleeddike

½ dl olivenolie

1 tsk dijonsennep

1 tsk hyldeblomstsaft

havsalt og friskkværnet peber

 

 

Kog quinoa efter anvisningen på pakken. Smag til med salt. Lad det køle af.

 

Snit spidskålen og kom det i en rummelig skål.

 

Bland alle ingredienser til dressingen og vend den rundt i kålen. Vend den afkølede quinoa i.

 

Skær nektarinerne i mindre stykker og fordel dem i salaten sammen med blåbær.

 

Rens forårsløgene, skær dem i ringe og kom dem i salaten. Kom feta over. Hak mandlerne og drys dem over sammen med blade af timian.

 

 

 

11 kommentarer

  • Charlotte

    Min kommentar forsvandt. Nå håber jeg kan nå at være med

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirsten

    Det bliver mest til blomkål. Kunne godt bruge mere inspiration.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Yrsa Andersen

    Jeg havde mega svært ved at få kål i vores børn da de var små, nu prøver vi så med vores børnebørn, men det går nu heller ikke så godt, sige vores søn.
    Det vil være dejligt hvis jeg bliver den heldige vinder, for så skal min søn og svigerdatter have bogen, det kunne være at pigerne så kan få lært at spise kål.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Har ikke børn men spiser ikke selv så meget kål. Vil være lækkert med inspiration

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Min søn er gladest for kål i rå tilstand. Det skal blot snittes meget fint. Derudover er stuvet kål også en succes.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jannie Möser

    Har ingen unger, men elsker at lave mad til min mand og jeg og gerne med kål!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte

    Er så heldig at mine unger godt kan lide “salat”, så denne opskrift er bestemt et hit: Fint revet spidskål (eller anden slags kål), edamame bønner, blåbær, sesamfrø og/eller hakkede tørristede mandler – gerne tilsat lidt æbletern, eller hvad vi nu har af frugt. Dressing af balsamico, olivenolie, citron, timian, salt/peber og lidt sennep.
    Samtidig blender jeg ofte diverse grøntsager, deriblandt kål – fyldet bruger jeg blandet med hakket oksekød til millionbøf, fyld på pizza osv. Det er en god måde at skjule grøntsager på.
    Men det vil vække stor jubel hvis jeg vinder bogen, så jeg kan forny mig lidt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • nanna

      TILLYKKE!!! Du har vundet – send en mail med din adresse til nanna@moderliv.dk, så sender forlaget bogen til dig så hurtigt som muligt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise O

    Nogen former for kål er værre end andre, men kogt spidskål går meget godt 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

    Hej :o)
    Mine børn spiser ikke alt kål, men noget. Jeg laver oftest kun salater med kål – nogle kan de li’ andre desværre ikke. Mangler ny inspiration til opskrifter, så jeg krydser fingre for, at jeg bliver den heldige :o)
    Mvh. Kristina

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

    Hej

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ups... tidlig lørdag