Sød kartoffel-pasta med lynhurtige kødboller

Kanelbrød og rabat på Louisas bog!

04 Kanelbrød04 Kanelbrød

Kanelbrød minder os om barndom. det er ikke så tit du finder dem hos bageren længere, så benyt lejligheden og bag dit eget.

Opskriften her er fra Louisas MIT COWGIRL KØKKEN, som du lige nu kan købe for kun 100 kr! Skriv taco i kuponfeltet i hendes shop – så trækkes rabatten.

Og husk lige at bage kanelbrød også!

Opskriften giver to brød.

4 dl mælk
2 spsk. sukker
25 g gær
25 g smeltet smør
9-11 dl hvedemel
1 tsk. salt
lidt olie til skål og form
2 spsk. kanel
1 dl muscovado sukker
1 dl hvidt sukker
1 nip salt

Lun mælken til 37 grader og tag den af varmen. Kom sukker, gær og smør i og rør til gæren er opløst Tilsæt mel (vær obs på at mel opfører sig forskelligt, mærk dig frem om hvor meget af melet du skal bruge.) dejen skal føles let og blød. Ælt brødet i 5-10 minutter.
Smør en skål med olie og kom dejen i skålen. Lad den hæve overdækket og lunt i 1 time.
Tænd ovnen på 175 grader.
Del dejen i to stykker og rul begge ud til de er ca. 1-1 ½ cm tykke.
Rør kanel, muscovado sukker, hvidt sukker og salt sammen. Fordel sukkeret på de to stykker dej og rul dejen sammen.
Smør to brødforme grundigt med smør eller smagsneutral olie og kom brødene i hver sin form. Lad dem efterhæve i 15-20 minutter og bag dem derefter i ca. 30-35 minutter i den varme ovn, eller til de er gennembagte.
Lad brødene køle.

Tekst: Pigs in a pie
Opskrift: Louisa Lorang
Foto: Anders Schønnemann

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sød kartoffel-pasta med lynhurtige kødboller