Sådan får du masser af spinat i ungerne!

Masser af madpakker

figenpaalaeg pigsfigenpaalaeg pigs

Vi er godt i gang med skoleåret – og det betyder masser af madpakker!

Der er nemme, sunde, sjove, klamme, fede, nederen, smukke og skønne madpakker i taskerne derude. Og blandt vores børn, er der delte meninger om, hvad en LÆKKER madpakke skal indeholde.

En er fan af rugbrød, en af (kolde) rester. En vil helst have salat og en anden opdager nærmest ikke hvad madpakken indeholder – fordi han helst vil spise frugt.

Vi lader ungerne være med så meget som muligt, for at give dem en madpakke de kan lide. Når de selv har lavet den, er den ofte mere attraktiv.

Følg lige med her på siden. Snart kommer der inspiration der forhåbentligt gør det nemmere for jer når madpakkerne skal laves!

Og så får I lige en opskrift på nemt figenpålæg, der kan smøres på en rugbrødsmad – og som er godkendt af de fleste af vores unger.

Opskriften er fra Louisa Lorangs bog MADPAKKEBOGEN.

 

 

Figenpålæg

1 glas

 

Vælg helt bløde, lækre figner til denne opskrift. Du kan smage til med lidt fintrevet appelsinskal, hvid du har lyst.

 

300 g tørrede figner

1 spsk. kakao

1 nip salt

 

Klip stilkene af fignerne og blend figner,  kakao og et nip salt i en foodprocessor. Kom lidt saft fra appelsinen i, hvis dit figenpålæg skal være ekstra smørbart.

Brug figenpålæget på rugbrødsmadder eller på grovbrød.

 

TIP: Hvis du bruger meget tørre figner, kan du overhælde dem med kogende vand og lad dem trække 3-4 minutter inden brug.

Opskrift & Styling: Louisa Lorang – Madpakkebogen

Foto: Stine Christiansen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan får du masser af spinat i ungerne!