0 I Opskrifter

I dag er det Esters fødselsdag….

… hurra hurra hurra. Og så er det både Louisas og Louis fødselsdage indenfor den næste uge. Oktober er i sandhed lagkagesæson på Pigs in a Pie. Derfor får i opskriften på denne skønne lagkage med søde brombær.

Du kan bage bundene selv eller købe nogle færdiglavede af den gode slags, hvis det skal gå lidt hurtigt.

Brombær lagkage

Giv de frosne brombær og sukkeret et opkog og lad det herefter køle helt af.

Kog mælk og vaniljekornene forsigtigt i en gryde – lad det ikke brænde på.

Pisk æggeblommerne og sukkeret indtil massen er hvid. Hæld forsigtigt den kogte mælk i, mens du pisker. Hæld den samlede masse i en gryde og pisk grundigt men du varmer den op. Forsæt med at piske til cremen er tyk – det tager ikke længe, måske et minuts tid.

Pisk skum af fløden.

Saml kagen med brombærsyltetøj, flødeskum, creme og makroner i hvert lag.

Top til sidst kagen med flødeskum og pynt med friske brombær.

 

Ingredienser til lagkage

200 g. frosne brombær

1/2 dl. sukker

1/2 l. mælk

1/2 vaniljestang (kornene)

6 æggeblommer

150 g. flormelis

1/4 l. piskefløde

3 lagkage bunde

100 g. makroner

100g. friske brombær til at pynte med

 

Tip: Kan du ikke skaffe brombær så kan du med fordel lave lagkagen med hindbærmarmelade istedet for. Find vores opskrift på hindbærmarmelade her.

 

Opskrift & foto: Pigs in a Pie

Læs flere indlæg

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar