Super nem lakridsrods-te

Brownie (med en lille smule rødbede i)

browniebrownie

Så blev det endelig weekend, og mens Lucca og hendes familie bakser med at få de sidste flyttekasser tømt, holder vi (nogenlunde) totalt fri og bager kager!

Ester, Isak og deres lillesøster elsker at bage. Og dagens kage er blevet en ret-så-klassisk-brownie. Rødbeden var vist min idé 😉

Få opskriften på vores brownie her – vores er allerede i ovnen, så nu håber vi på dejligt efterårs-vejr, så vi kan komme på bare en lille tur!

Opskriften er til ca. 8 personer.

 

Brownie ingredienser

200 g mørk chokolade

175 g smør

3 æg

250 g sukker

Korn af ½ stang vanilje (eller 1 spsk. vaniljesukker)

150 g fint revet rødbede

125 g mel

3 spsk. kakao

100 g valnødder

Smør til formen

 

Tænd ovnen på 175 grader (almindelig ovn)

Hak chokoladen groft og smelt smør og chokolade i en gryde over lav varme. Lad det køle en smule.

Pisk

Æg, sukker, vanilje og salt sammen, gerne med en el-pisker, så det bliver lyst og luftigt.

Bland det smeltede smør og chokolade i æggemassen og vend det sammen.

Kom rødbede i kagemassen og vend det godt sammen.

Bland mel og kakao sammen og sigt det i dejen.

Vend dejen sammen med en dejskraber, til melet er foldet helt ind i dejen.

Hak valnødderne groft og vend dem i dejen.

Smør en form ca. 25 x 25 cm med smør og hæld dejen i formen.

Bag kagen i den varme ovn i 25-35 minutter.

Tjek med en skarp kniv om kagen er færdig. Der må gerne hænge en smule dej ved, når det er en brownie.

Servér kagen afkølet. Den er god både samme dag den er bagt og dagen efter.

 

 

 

2 kommentarer

  • Fr B

    Hej Louisa. Ser bare lækkert ud. Vejret er lige til trøstekage. Men jeg har ikke noget chokolade. Kunne lave pandekager i stedet med hjemmelavet brombærsyltetøj. Lavede din Kartoffelpizza i forgårs og resten i går. Næsten bedre 2. dagen. Det er en gammel opskrift fra din tid som TV kok. Du var min yndlings.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Louisa

      Pandekager er også altid skønt!!!
      Dejligt med pizzaen. OG ikke mindst at være yndlings 😉
      Kh Louisa

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Super nem lakridsrods-te