Morgengrød på den dejlige måde - Havregrød til ungerne

Ris a la mande

Ris a la mandeRis a la mande

NU er det snart jul og vi er så småt ved at gøre klar til et stort jule-ryk-ind. Som de fleste danske familier elsker vi vores ris a la mande, men vi er ikke bange for at eksperimentere lidt med opskriften. Derfor overvejer vi denne version, der er en traditionel ris a la mande, men med en lidt utraditionel sauce.

Vi spiser gerne ris a la mande hele december, så vi synes der er plads til både kirsebær og tranebær. Er du så uheldig kun at få den en gang (måske juleaften), så erstat denne tranebær med kirsebærsauce?..Det er jo jul og jul = traditioner.

Så glædelig jul fra alle os til alle jer!

RIS A LA MANDE

100 g mandler

kogende vand

3 ½ dl piskefløde

korn af ½ stang vanilje

3-4 spsk. sukker

300 g kold risengrød

Tranebærsovs

150 g friske tranebær

150 g sukker

1-2 stang kanel

 

Hæld kogende vand over mandlerne og lad dem trække. Gentag evt.?Smut skindet af mandlerne og hak dem groft. (Gem en hel, hvis du har en mandelgave på spil.)

Pisk fløden til blødt skum.

Bland vaniljekorn og sukker sammen og rør dem i den kolde grød.

Vend fløde og grød forsigtigt sammen og tilsæt mandler.

Sæt ris a la manden koldt indtil servering.

Kom 2/3 af tranebærrene og sukker i en kasserolle og lad det koge op sammen med kanel.

Lad det simre i 8-10 minutter, tilsæt resten af bærrene og kog i yderligere et par minutter og lad det køle en smule.

Servér saucen lun til din ris a la mande.

 

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgengrød på den dejlige måde - Havregrød til ungerne