Tranebær gløgg

Klatkager

KlatkagerKlatkager

Vores unger elsker risengrød – og det er selvfølgelig også ofte på menuen i december! Og selvom de faktisk også gerne spiser kold grød, så når vi indimellem at trylle rester af risengrød om til klatkager!

Top med kanelristede æbler, kirsebærsauce, kanelsukker eller syltetøj.

Opskriften her giver ca. 12 styk.

 

RISENGRØD

1 dl grød ris

½ liter sødmælk

1 nip salt

 

Klatkager

2 æg

2 spsk. sukker

2 spsk. katoffelmel

5 dl kold risengrød

korn af ½ stang vanilje

smør til stegning

 

solbærsyltetøj

flormelis

 

Kom ris og sødmælk i en gryde med et nip salt. Kog op og skru helt ned for varmen. Kog grøden i 30-35 minutter. Rør jævnligt. Tag gryden af varmen og lad grøden køle helt ned i køleskab, gerne natten over.

Pisk æg,  sukker og kartoffelmel sammen med vaniljekorn. Rør risengrøden med æggemasse. Steg små klatkager, ca. 12 styk i smør på en varm pande.

Anret klatkagerne med syltetøj og flormelis.

Servér straks.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tranebær gløgg