Chokocreme

Julefrokost forberedelser

En dag igen! Børnene er ved at gå til af spænding.

Mens de vimser rundt og prøver at få dagen til at gå, er vi smuttet i køkkenet for at forberede noget af maden til den store julefrokost, vi holder med familien i juledagene.

Vi er netop gået i gang med rullepølsen. Hjemmelavet rullepølse er bare det bedste!

Vi bruger denne opskrift:

Rullepølse

1 svineslag uden ben, ca. 1,5 kg

50 g salt

10 g sukker

2 spsk. sorte peberkorn

3 hele allehånde

3 hele nelliker

1 løg, finthakket

Lidt timiankviste

½ dl æbleeddike

1 spsk. salt

 

Fordel salt og sukker på slaget.

Rul det sammen og kom det i en frysepose, eller i en stor bøtte i køleskabet i 24 timer. Vend det et par gange, og sørg for at saltet er godt fordelt.

Knus peber, allehånde og nelliker i en morter.

Hæld kogende vand over løgene og lad dem trække i et minut.

Dryp løgene godt af og bland dem med allehånde og peber.

Tag slaget ud og rul det ud.

Fordel krydderblandingen på slaget og rul det stramt sammen. Snør det sammen med kødsnor og kom rullepølsen i en gryde.

Fyld koldt vand på så det dækker. Kom timian, eddike og salt i gryden og kog rullepølsen i 2 timer under låg. Lad den trække i lagen i yderligere ½ time.

Læg den i en rullepølsepresse og sæt den på køl i mindst 1 døgn inden servering.

Alternativt kan du presse rullepølsen i en rugbrødsform med en rugbrødsform oveni. Kom godt med vægt i den øverste, f.eks. dåser.

Rullepølsen kan holde sig i 4-5 dage i køleskab eller fryses.

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokocreme